Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:35371 kpl

Tietoa asiakkaille

viehe1.jpgviehe2.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Susanna Kinnunen

Ensimmäinen hierontakerta kestää koirasta riippuen noin 1½ tuntia, jatkossa yleensä tunnin verran. Mikäli omistajalla on hallussaan röntgenkuvia tai eläinlääkärin lausuntoja (sairaudet), kannattaa ne ottaa jo valmiiksi esille. Hieronta alkaa inspektiolla, jolloin tarkastelen koiraa yleisesti sen liikkuessa. Tämän jälkeen tutkin lihaksiston ja nivelten liikkuvuuden. Itse hieronnan aikana koira yleensä makaa kyljellään, jolloin se on kaikista rennoimmillaan. Hieronnassa edetetään aina koiran ehdoilla, eikä sitä pakoteta mihinkään.

Ennen hierontaa on hyvä käyttää koira tarpeillaan. Ruokinnan ja hieronnan välillä kannattaa pitää parin tunnin tauko, sillä hieronta täydellä vatsalla saattaa tuntua koirasta epämiellyttävältä. Hoidon jälkeen on hyvä tehdä kevyt pissatuslenkki, sillä aineenvaihdunnan kiihdyttyä koiran on hyvä päästä tekemään tarpeensa. Myös riittävästä vedensaannista tulee huolehtia. Hieronnan jälkeen koirat mieluusti lepäävät, joten treenaaminen ja rankemmat lenkit on jätettävä toiselle päivälle. Hieronnan yhteydessä omistaja saa ohjeet jatkohoitoon.

Milloin kannattaa ottaa yhteyttä hierojaan?

Kipu muuttaa koiran käytöstä vähitellen. Monesti muutokset ovat niin pieniä, ettei omistaja niitä aina huomaa. Siksi koira, etenkin ikääntyvä, kannattaa tarkistuttaa ammattilaisella säännöllisesti. Koiran käytöksen muuttuminen kertoo monesti ongelmista. Jos koira nuolee tassujaan, kirputtaa itseään, lopettaa venyttelyn tai venyttelee lakkaamatta, ei enää hyppää sohvalle tai autoon, istuu lonkallaan tai makaa vain tietyssä asennossa, läähättää herkästi ilman rasitusta, vaihtaa toistuvasti nukkumapaikkaa tai -asentoa, on todennäköistä, että sillä on kipuja jossain päin kroppaa. Myös muutokset liikkumisessa, esimerkiksi lisääntynyt peitsaaminen, vinossa kulkeminen tai rimojen pudottaminen agilityssa ovat merkkejä ongelmasta. Tällöin kannattaa ottaa yhteyttä koulutettuun koirahierojaan ja hoidattaa koira kuntoon. Tarvittaessa ohjaan koiran aina eteenpäin esimerkiksi eläinlääkärille, osteopaatille tai fysioterapeutille.

Koirahieroja ei ole suojattu nimike, joten kuka tahansa voi käyttää sitä. Siksi kannattaa aina kysyä koirahierojan koulutustausta, jotta oma koira saa varmasti asiantuntevaa ja turvallista hoitoa.